Türk Kadınları kendileri için güzel görünmek istiyor

nets-club-guzel-gorunmekBeneaththe Skin of Beauty” adlı araştırma, güzellik anlayışı ile ilgili çarpıcı sonuçlar ortaya koydu. 20 ila 60 yaş arasında değişen 10.000 kişiyle yapılan araştırmada genel olarak “Görüntünüzden memnun musunuz?” ve “Genç kalmak için hangi yollara başvuruyorsunuz?”sorularına cevaplar arandı.

Araştırma, katılımcıların ortalama %60’nın başkaları için değil, kendi öz güvenleri için güzel görünmek istediklerini gösterdi. Tüm katılımcılar, güzelliğin altın çağının 20’li yaşlarda yaşandığını kabul ederken, 20’li yaşlardaki katılımcıların kendi görüntülerinden memnun olmadığını ve özellikle de ünlü kişilere benzeme arzularını ortaya koydu.

Türk kadınlarının büyük bölümü öncelikle kendilerini daha iyi hissetmek için veya yakın arkadaşı tavsiye ettiği için tedavilere yöneliyorlar ve bunu en yakın arkadaşları dışında kimse ile ve özellikle eşleri ile paylaşmıyorlar. Yüzdeki parlaklık ve tazelik için aldıkları olumlu tepkileri, krem, bakım spor gibi bahanelerle geçiştiriyorlar, dolayısıyla reklam yapmıyorlar.

Yorum bırakın